Σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Βολιβία ο τρομοκράτης Γκάρι Πράδο

gary prado terrorist 2ΛΑ ΠΑΖ (Prensa Latina) – Βολιβιανό δικαστήριο αποφάσισε τον κατ’ οίκον περιορισμό του Γκάρι Πράδο Σαλμον – ενός εκ των συμμετεχόντων στη δολοφονία του Τσε το 1967. Ο Πράδο κατηγορείται για συνωμοσία ενάντια στη βολιβιανή κυβέρνηση του Έβο Μοράλες. Σύμφωνα με τις κατηγορίες που απήυθυνε το δικαστήριο, ο Γκάρι Πράδο είναι ένας από τα 39 άτομα που συμμετείχαν σε τρομοκρατική ομάδα που είχε στόχο να δημιουργήσει πολιτική αναταραχή στη χώρα της νότιας Αμερικής και να δολοφονήσει τον πρόεδρο Μοράλες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχηγός της οργάνωσης ήταν ο παραστρατιωτικός Εδουάρδο Ροζσα.

Από την πλευρά τους, τόσο ο Εισαγγελέας Σέρτζιο Σεσπέδες όσο και ο εκπρόσωπος του βολιβιανού υπουργείου εσωτερικών Μαρτσέλο Σαλίνας ζήτησαν την φυλάκιση του Πράδο.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβρη του 1967 ο Πράδο, 75 χρονών σήμερα, ήταν υπεύθυνος – υπό τις οδηγίες της CIA και της τότε βολιβιανής κυβέρνησης – για την σύλληψη του Τσε Γκεβάρα. Ήταν αυτός που του είχε δέσει τα χέρια, ασκώντας βία στον αιχμάλωτο Γκεβάρα ενώ είχε ειδοποιήσει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίας για την… επιτυχή έκβαση της αποστολής που του είχε ανατεθεί.

Δείτε: Παλαιότερη συνέντευξη του Γκάρι Πράδο στο Mega Channel για τη δολοφονία του Τσε (ελληνικοί υπότιτλοι):